Bu Tarifle Ekmekleriniz Ziyan Olmasın! Bayat Ekmekten Pasta Olmaz Demeyin… 15 Dakikada Bayat Ekmekten Pasta Yapımı

Bu tarif bayat ekmekleri değerlendirmek ve lezzetli bir tatlı yapmak için harika bir yolu. İstediğiniz meyve veya sosları ekleyerek tarifi zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

Bayat Ekmekten Pasta Nasıl Yapılır?

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı bayat ekmekten yapılmış galeta unu
  • Yaklaşık 1 su bardağı süt

Arası için:

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • Yarım çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 2. 5 paket Hindistan cevizi (125 gr)

Üzeri için:

  • Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata

Yapımı

  1. Bayat ekmek dilimlerini küçük küpler halinde kesin veya rondoda çekerek ekmek kırıntıları elde edin.
  2. Bir tencerede sütü ısıtın, içine kakao, toz şeker, vanilya ve tereyağını ekleyin. Karışımı kısık ateşte karıştırarak ısınınca kadar ısıtın.
  3. Karışıma ev yapımı ekmek kırıntılarını ekleyip sosa iyice yedirin.
  4. Pişirilen karışımı ocaktan alın ve bir süre soğumasını bekleyin.
  5. Ara kreması için bir paket soğuk kremayı pudra şekeriyle katı kıvam alana, hacimli olana kadar mikserle çırpın.
  6. İçerisine hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
  7. Kremanızın kıvamına göre eklediğiniz hindistan cevizi oranı değişebilir.
  8. Hazırladığınız karışımı bayat ekmekle hazırladığınız karışımın üzerine eşit şekilde yayın.
  9. Streç folyodan faydalanarak rulo şeklinde sarın.
  10. Folyoyla iyice kapatıp buzdolabına kaldırın.
  11. Soğuyup dinlendikten sonra benmari usulü erittiğiniz çikolatayla üzerini kaplayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir